Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД Митническо разузнаване

...
Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД Митническо разузнаване
Коментари Харесай

Иззеха контрабандна валута за над 210 000 лева на "Капитан Андреево"

Недекларирани 110 000 евро откриха митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “. Контрабандната валута с левова равностойност над 210 000 лв. е била укрита на дъното на чанта за документи.

Колата с турска  регистрация е пристигнала на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на 24 юни, на трасе за входящи леки коли от Турция за България. Въпреки че лидерът, който пътувал самичък, не заявил полезности или акцизни артикули, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа инспекция.

Митническите чиновници откриват на дъното на чанта за документи, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки с евро в купюри от 50 и 100  евро. Откритите общо 110 000 евро с левовата равноценност на 215 141 лв. са арестувани. 

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура-Свиленград. От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " са задържали недекларирана валута в левовата равноценност на над 1 милион лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР